Optagelsesprøve til produktionslinjen: sangskrivning/produktion
Til din optagelsesprøve vil der være en fagcensor – der er sangskriver/producer. Der vil også være en gennemgående censor, som er med til alle MGK Hovedstadens rytmiske optagelsesprøver, og en prøveleder, der sørger for at afvikle prøverne og overholde tidsplanen.
Inden prøven
Efter tilmeldingsfristens udløb får du tilsendt et link, hvor du skal uploade to indspillede numre med en samlet varighed på ca. 6 min. + evt. sangtekst (og evt. node), et CV (herunder lidt om din erfaring indenfor lydteknik/produktion/sangskrivning, komposition), og til sidst en begrundet ansøgning.
Du får en dato for, hvornår det senest skal være uploadet.
En begrundet ansøgning er en beskrivelse af, hvad du har af overvejelser om den musik, du har sendt ind, hvorfor du synes, MGK er det rigtige for dig samt eventuelt, hvad du gerne vil fordybe dig i på MGK. Der er ikke krav om en bestemt længde.
Der stilles ingen genremæssige krav. Udtryk dig indenfor de stilarter, du er mest tryg ved.
14 dage før din prøve vil du modtage en opgave, fx et tema eller et ”benspænd”, som du skal tage udgangspunkt i til en ny egenproduktion på maks. 3-4 min. og medbringe til prøven.
Prøven
Den første del af prøven vil være en afspilning af din løste opgave, som du og censorpanelet lytter til i fællesskab. Du skal medbringe den stillede opgave på enten din mobil, laptop, tablet eller usb-nøgle, så den kan afspilles til prøven.
Du skal ikke spille live til prøven.
Til prøven lægges der vægt på den efterfølgende samtale, hvor der vil blive spurgt ind til dine overvejelser og valg af metoder i forhold til de indsendte numre samt den stillede opgave.
Prøve i almene bifag
Du bliver prøvet i elementær hørelære/teori. Du skal gengive enkle rytmer, som vi klapper for dig og eftersynge enkle melodistumper, som vi spiller for dig. Desuden skal du synge tonerne i en akkord, som vi spiller for dig.
Samtale
Efter censorernes votering kommer du ind til en kort samtale, hvor du også får din karakter.
Du får karakter efter 7-trins-skalaen.